FotoIk ben Monique Marx en ik ben getrouwd met Jan Marx. Wij hebben sinds 2004 een dochter die wij hebben geadopteerd. Hier ging een lang traject aan vooraf. Op 29 november 2004 hebben wij haar in onze armen mogen nemen.

Ik ben vanaf 1994 gastouder. Mijn wens en mijn hobby was het omgaan met kinderen en daar heb ik mijn beroep van gemaakt. Ik doe ontzettend veel met de kinderen, zoals knutselen, voorlezen, zingen en dansen.  Vaak gaan we kinderliedjes zingen en dansen we lachend in het rond. Er is een mooie serre voor de kinderen, met heel veel spelletjes en speelgoed waar ze heerlijk kunnen spelen en knutselen. Mijn gezin is gegroeid met de gastouderopvang en wij vinden het dan ook ontzettend leuk om met de gastkinderen van alles te ondernemen. Dit kan zijn samen een puzzel maken maar ook gezellig samen kliederen in de keuken. Dit vinden mijn vraagouders van extra toegevoegde waarde en zeggen zich hierdoor extra welkom te voelen bij ons gezin. Wat mijn vraagouders ook ontzettend op prijs stellen is mijn dagelijkse verslag met foto via WhatsApp, zo kunnen de vraagouders precies zien wat de kinderen zo al op een dag meemaken bij mij en mijn gezin.


fotoDe tuin is voor de kinderen een groot speelparadijs. Wij hebben daar een glijbaan, een picknicktafel, een trampoline en voor de allerkleinste hebben we een buitenbox (voor in de zomer), waarbinnen kinderen vrij kunnen kruipen. En dan hebben we natuurlijk nog ballen, een tafeltennistafel (voor de iets oudere kinderen) en vele andere dingen. Kortom, de kinderen hoeven zich nooit te vervelen.
Ik ben ook in het bezit van een vierlingenwagen. Als we de kinderen (die naar school moeten) wegbrengen of bijvoorbeeld als we heerlijk naar het bos gaan, dan gaan we daarmee op pad. Wij vervoeren de kinderen daarmee op een veilige en verantwoorde manier.  De kinderen hebben het eigenlijk altijd prima naar hun zin. Zo zeer dat ze vaak niet weg willen als de ouders ze op komen halen.

 


Wat vind ik als Gastouder belangrijk:

    Een veilige omgeving voor de kinderen
    Stabiliteit
    Een liefdevolle omgeving
    Een schone omgeving
    Respect naar elkaar toe
    Flexibel zijn voor vraagouders

Er is veel mogelijk bij Gastouder Monique doordat ons eigen gezin met de kinderopvang is meegegroeid.