fotoEen leuk idee om te knutselen : Neem bijvoorbeeld kerstlampjes(10 lampjes) en maak samen kleine tekeningen van snoepjes en wikkel deze om het lampje en dit doe je bij elk lampje het resultaat is erg leuk.

 

 


fotoMaak samen een cake en versier de cake met leuk broodbeleg.

 

 

 


fotoSamen verse jam maken is ook een leuke aanrader, benodigdheden zijn geleisuiker een paar verse druppels citroensap en vers fruit. Het verse fruit kook je in een pan en blijven roeren. Dan geleisuiker toevoegen, samen met het citroensap en nog even blijven roeren. Dan pak je een schone pot (met goed afsluitbare dop) en giet het 'brouwsel' in de pot en direct de deksel op de pot doen. Pot op zijn kop zetten tot de jam is afgekoeld. LET OP: ER WEL BIJ BLIJVEN, WANT KINDEREN EN VUUR/WARME OBJECTEN GAAN NIET SAMEN.


fotoOok leuk is brooddeeg: hiervoor heb je meel nodig, ongeveer 3 koppen vol , 1 kop zout en water. Dit goed mengen. Dan de oven voorverwarmen en dan leuke deegfiguren maken. Ben je hiermee klaar zet het dan in de oven op 175 graden en na ongeveer een half uur is je brood klaar. PAS OP: ook hier moet een volwassene bij blijven.

 

 


Samen een leuk fotolijstje maken van karton is voor de kinderen ook leuk om te knutselen.foto

 

 

 


fotoVan een wc rol kan je een leuk pennenbakje maken.