Nieuwsbrief nr. 1

Dit is de eerste nieuwsbrief van Gastouder Monique. De nieuwsbrief is bedoeld voor leuke of interessante weetjes. Mochten jullie vraagouders suggesties hebben of een leuk artikel voor in de nieuwsbrief dan horen wij dat graag.

Ondertussen is onze nieuwe website online en hebben wij ontzettend leuke reacties gehad. Nieuw op onze website is ook het inlogsysteem voor vraagkinderen en vraagouders die bij mij in de kinderopvang zitten. De website is gemaakt door Digiprof (www.digiprof.nl).

aapje

25 september heb ik het nieuwe VVE programma AAP overhandigd gekregen. Dit is een educatief programma, voorbereidend op het onderwijs. Dus in de komende periode gaan jullie hier meer over horen.

De kinderopvangtoeslag gaat in 2016 omhoog. Zie artikel hieronder:

Kinderopvangtoeslag omhoog vanaf 1 januari 2016

Goed nieuws voor werkende ouders die gebruikmaken van kinderopvang! Vanaf 1 januari 2016 gaat de kinderopvangtoeslag omhoog. Hiervoor trekt de minister per jaar 290 miljoen euro extra uit, waardoor werkende ouders honderden euro’s per jaar kunnen besparen.

Wat krijg je er als ouder bij in 2016?

Hoe de meevaller door de nieuwe kinderopvangregeling volgend jaar uitvalt, hangt sterk af van het inkomen van jou en je partner. Zo wordt de kinderopvang voor een gezin met een gezamenlijk inkomen van anderhalf keer modaal, zo’n 100 euro per maand goedkoper. Dat geldt als zij twee kinderen hebben die drie hele dagen naar de dagopvang gaan. Als kinderen twee dagen naar de opvang gaan, betalen de ouders 70 euro per maand minder. Hetzelfde gezin dat alleen gebruikmaakt van buitenschoolse opvang, betaalt volgend jaar 50 euro per maand minder.

Voor ouders met een laag inkomen geldt dat de overheid vanaf 2016 maximaal 94 procent van de kosten van de kinderopvang vergoedt.

Waarom verhoogt het kabinet de kinderopvangtoeslag?

Het kabinet geeft aan het belangrijk te vinden dat ouders werk en privé goed kunnen combineren. Goede en betaalbare kinderopvang helpt daarbij. Minister Asscher: 'Goede kinderopvang biedt een vertrouwde en veilige omgeving gericht op de ontwikkeling van je kind. Daar breng je als werkende ouder met een gerust hart je kind naar toe. De kinderopvang heeft meerwaarde voor ouders en kinderen. Van die meerwaarde moeten ouders en kinderen gebruik kunnen maken.'

Bron: Rijksoverheid.nl

Gastouder Monique is sinds half september bezig met het buitenspeelgoed uit te breiden met super leuke loop auto’s van Little tike. De teller staat ondertussen op 6 stuks. Heel Nederland zijn wij afgereisd om onze vraagkinderen te verblijden en het is een groot succes bij onze vraagkinderen.

autos

Ik hoop dat jullie deze nieuwsbrief leuk vinden?

Groeten van Gastouder Monique.