Nieuwsbrief nr. 3

ZwartePiet

Wat een ontzettend leuke maand hebben wij weer gehad, als eerste zijn wij druk bezig geweest met het instuderen van de Sinterklaasliedjes voor 2 december en wat zingen de vraagkinderen goed! dat zullen Sinterklaas en zijn Pieten op 2 december heel leuk vinden.

Gastouder Monique heeft al contact gehad met Sinterklaas en het belooft een leuk feest te worden. Wat hebben wij bij Gastouder Monique al gedaan aan het thema Sinterklaas? Wij hebben met de vraagkinderen een hele mooie schoorsteen gemaakt, mét verlichting. Mocht Piet ons dan nog niet vinden om pepernoten te strooien dan hangt er ook een echte sinterklaassleutel aan de deur zodat hij onze straat niet voorbij loopt.

Even nog ter aandacht: op 2 december vind er geen kinderopvang plaats bij Gastouder Monique, want dan is het grote sinterklaasfeest bij Gastouderouder Monique, op de locatie zoals in de uitnodigingsbrief (die jullie per e-mail hebben gehad) beschreven staat. Mochten er nog vragen zijn omtrent het Sinterklaasfeest of zijn jullie de uitnodiging kwijt met het adres waar het sinterklaasfeest wordt gevierd? Dit kunnen jullie altijd aan ons vragen. Want let op : het is een andere locatie dan verleden jaar.

Wat hebben wij nog meer gedaan in november? Wij hebben heerlijk geknutseld, de kamer omgetoverd tot een echte discotheek en wij hebben met zijn allen een heerlijke dansmiddag gehad. Ook hebben wij Halloween gevierd en het huis versierd in Halloween-stijl. Maar ja, begin november moest dit alles toch echt opgeruimd worden. Ook zijn de supermooie t-shirts van Gastouder Monique binnen gekomen zodat, als wij een uitje hebben, iedereen goed herkenbaar is. Tevens hebben wij een aantal uitjes naar het bos gehad. Eigenlijk weer te veel om op te noemen. December beloofd ook weer een leuke maand te worden. Eerst natuurlijk het grote Sinterklaasfeest van Gastouder Monique. En als Sinterklaas weer richting Spanje gaat dan verwelkomen wij de gezellige sfeer van de kerst weer. Wij hebben er zin in, jullie ook?

Kerstboom

Nog even wat belangrijke weetjes voor de decembermaand:

Beide kerstdagen van 2015 en op 1 januari 2016 vind er geen kinderopvang plaats bij Gastouder Monique.

In december word er een broertje of zusje geboren van 2 lieve meisjes die bij ons in de kinderopvang zitten en volgend jaar komt deze baby onze groep verblijden. Wij kijken hier naar uit. En wat zou het zijn? Een broertje of zusje voor deze 2 kleine dametjes?

   Jongentje

Wij wensen iedereen een ontzettend gezellige december maand.

Groeten Gastouder Monique.


 

Nog even wat interessante weetjes uit de wereld van de kinderopvang:

 

Ook in 2017 investeringen in kinderopvangtoeslag

Het kabinet is van plan om vanaf 2017 nog eens 100 miljoen euro te besteden aan kinderopvangtoeslag. Zo wordt kinderopvang voor ouders ook na volgend jaar iets goedkoper. Over dit plan, dat deel uitmaakt van het Belastingplan, moet nog worden gestemd in de Tweede Kamer.

'Dit is goed nieuws voor alle ouders en kinderen in Nederland'

Vanaf 2016 gaan ouders in hun portemonnee al merken dat kinderopvang goedkoper is dan de afgelopen jaren. Dan gaat de 290 miljoen euro investering en de 16 miljoen indexering van de kinderopvangtoeslag in.  Maar het kabinet heeft ook nagedacht over 2017. Het voorstel is om dan nog een 100 miljoen euro te investeren in kinderopvangtoeslag.

Goed nieuws

'Dit is goed nieuws voor alle ouders en kinderen in Nederland', zegt Leo Houwen, voorzitter van de Brancheorganisatie Kinderopvang. 'De politiek lijkt hiermee onze herhaaldelijke oproep om meer geld in de kinderopvang te investeren serieus te nemen.'

Begroting kinderopvang

De afgelopen jaren houdt het ministerie flink wat geld over op de begroting voor de kinderopvang. Ouders maakten door de bezuinigingen van de laatste jaren minder gebruik van kinderopvangtoeslag dan was begroot. Het gevolg is dat er een onderbesteding op de kinderopvangbegroting is ontstaan die in 2016 is opgelopen tot 300 miljoen euro en in 2019 tot 450 miljoen euro. De huidige investeringen zorgen ervoor dat de kosten voor kinderopvang weer evenwichtiger worden verdeeld tussen ouders, overheid en werkgevers.

 

Bron:

www.kinderopvangtotaal.nl, 16 nov 2015