Nieuwsbrief nr. 7

1

Nieuwsbrief Maart.

Wat gaat de tijd toch snel , ik ben nu al weer de nieuwsbrief aan het schrijven en wat was het weer een leuke maand.

2

Begin Maart hebben wij weer de ehbo curcus gedaan en en examen gedaan en geslaagd.

      

Avondvierdaagse!

3Wij willen als groep (GASTOUDER MONIQUE) meelopen. Verschillende vraagouders hebben aangegeven mee te willen lopen met mij, zelfs een oma gaat met haar kleinzoon meelopen en dat vinden wij natuurlijk fantastisch. Als jullie mee willen lopen, dan vinden wij dat ontzettend leuk. Helaas is er nog geen datum bekend, ondertussen heb ik een e mail gestuurd naar de organisatie van de avondvierdaagse, maar daar hebben wij helaas nog geen antwoord op gehad. Zo gauw ik meer weet dan laat ik het jullie weten.

4

Pasen

Wij hebben met de kinderen weer gezellig een paas knutsel gemaakt en wat zijn wij trots op het resultaat!

Ook hebben wij het huis weer in paas stemming gehuld, de paas tak met verlichting in huis maar ook op het raam paas stickers geplakt.

                                         .

5Deze maand hebben wij ook veel gedanst , zelfs op de tafel. Ja het was echt kinderdiscotijd bij Gastouder Monique.

En natuurlijk hebben wij ook weer wat leuke knutseltjes gemaakt , zoals met magisch papier gewerkt.

                            

6

 

Lentegevoel,

Zo langzaam aan begint het lente gevoel weer te komen. Wij hebben gezamenlijk de tuin weer klaar gemaakt voor de lente en wij zijn al verschillende keren met de kinderen naar buiten geweest. Ze vonden het heerlijk, trampoline, de blokken en in het huisje spelen.

 7

Ook deze maand waren er weer wat feestjes, Y… is deze maand 2 jaar geworden.

Annie-Jo is afgelopen tijd bezig geweest met een grabbelton , deze grabbelton is ontzettend leuk geworden , en uit deze grabbelton , mogen zo nu en dan de kinderen grabbelen.

Nu nog wat nieuws uit de kinderopvangwereld.

8                                    

  1. Een banaan werkt stoppend – Fabel. Alles wat je eet, is laxerend. Simpelweg omdat elk voedingsmiddel de darmen vult en aan het werk zet. Een banaan werkt zeker niet stoppend. Wel kan een onrijpe banaan klachten geven omdat het ‘niet-verteerbaar-zetmeel’ bevat. Rijpe bananen bevatten daarentegen juist veel vezels, en stimuleren de stoelgang.
  2. Een diarreeremmer is een goede keus bij diarree – Fabel. Bij plotselinge diarree is het beter om kinderen geen medicijnen te geven die stoppend werken. Deze medicijnen nemen de oorzaak van de diarree namelijk niet weg. De diarree wordt mogelijk veroorzaakt door een bacterie of parasiet, en die ziekteverwekkers moeten het lichaam verlaten via de ontlasting. Als je de diarree remt, blijven de ziekteverwekkers in het lichaam aanwezig.
  3. Vezels zijn goed bij diarree én obstipatie – Feit. Fruit, groente, granen, peulvruchten: deze plantaardige producten zitten vol vezels. Sommige soorten vezels worden in de dikke darm door bacteriën afgebroken. De stoffen die hierbij vrijkomen, bevorderen de stoelgang en houden de ontlasting soepel. Andere vezels worden niet afgebroken en vormen voor een groot deelde ontlasting. In de darmen zuigen ze vocht op, waardoor de ontlasting soepeler wordt en het volume van de ontlasting toeneemt. Bij diarree nemen de vezels het vocht uit de darmen op en geven zo de ontlasting weer wat vorm. Bij obstipatie zorgen vezels dat de ontlasting soepel kan verlopen. Daarvoor is wel nodig dat de voeding ook voldoende vocht bevat. 

(Bron kinderopvangtotaal)

Dit was de nieuwsbrief van deze maand, wij hopen dat jullie leuke en nuttige weetjes uit deze nieuwsbrief nuttig vinden.

Dus veel leesverhaal.

Voor vragen en of suggesties mogen jullie altijd ons bellen , appen , sms-en maar ook tijdens de haal en breng momenten, natuurlijk is het ook mogelijk om ons een e-mail te sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.