Nieuwsbrief nr 10

 

a4daagse 19

 

Nieuwsbrief

Juni is een maand geweest met ontzettend veel leuke activteiten , om te beginnen hebben wij in de eerste week van Juni na zitten te genieten van de Avondvierdaagse die eind mei plaats vond. De saamhorigheid van de vraagouders en Oma maar ook de kinderen was leuk om te zien.Volgend jaar krijgt dit zeker een vervolg. En wat ontzettend leuk is dat de deelnemertjes die bij Gastouder Monique meededen de jongste deelnemers waren van de Amersfoortse avondvierdaagse. Er staat een filmpje en foto's staan online op www.gastoudermonique.nl. Ik wil de vraagouders hartelijk danken voor de aangeleverde film en foto materiaal.

 

 

 

 

Vaderdag

Natuurlijk hebben wij veel meer gedaan dan alleen de avondvierdaagse. Zo zijn wij ook bezig geweest met het vaderdagkadootje. Dit was een super leuke activiteit voor de kinderen. Velen wilden ook graag de snoepjes opeten. Wij hopen dan ook dat het kadootje bij Papa in de smaak is gevallen.

popcornMais
Ook hebben de kinderen geleerd wat je met mais kan doen , dat was een feest voor de kinderen . Want van mais kan je popcorn maken en dat is smullen geblazen. 

 

video

 

 Videoclip
En natuurlijk hebben de kinderen ook ontzettend veel plezier beleefd aan de videoclips die ze samen met Annie-Jo hebben gemaakt, deze clips zijn bij de vraagouders per app verstuurd. Ook is de disco die de kinderen dagelijks doen nog steeds een ontzettende rage bij Gastouder Monique

 

aap

 

 V.V.E.

Ook op educatief gebied zijn wij deze maand druk geweest , zo zijn wij aan het leren wat links en rechts is. Maar ook met het V.V.E. progamma AAP zijn wij druk geweest, hierover later meer informatie.

 

 

 

 

 Tuin

tuin

Natuurlijk heeft Gastouder Monique ook deze zomer weer haar speeltuin uitgebreid met leuke atributen voor de tuin . Een mooie hangmat voor een rustmoment en natuurlijk is de hangstoel ook een mooie stoel om in te kunnen zitten. Deze atributen zijn bijzonder goed ontvangen door de kinderen.

 

 

evaluatie

 

 Evalutatie formulier.

Gastouder Monique heeft alle vraagouders een evalutieformulier gegeven, om zo te kijken of er eventuele verbeterpunten zijn, hoe de vraagouders de kinderopvang bij Gastouder Monique beleven. De eerste formulieren zijn binnen , maar er moeten er nog een aantal binnen komen. Ontzettend leuk is het om te zien hoe tevreden jullie vraagouders zijn. Dit formuler ga ik jullie 1 keer in het jaar geven, om zo zelf ook scherp te blijven op eventuele wensen of verbeterpunten. 

  

nijntje op de maanAvondopvang 1 Juli

1 juli bied Gastouder Monique vanaf 18:00 uur geen kinderopvang omdat Annie-Jo dan haar eind musical heeft van school en hier willen wij graag bij zijn . Dus zet deze avond in jullie agenda.  

 

 Bron: SRA - Publicatiedatum: 30-05-2016

Extra kinderopvangtoeslag vanaf 2017.

De kinderopvangtoeslag gaat in 2017 extra omhoog. Het kabinet trekt hier € 136 miljoen structureel voor uit. Ouders krijgen hierdoor vanaf volgend jaar meer vergoeding voor de opvang van hun kinderen.
Vanaf 2017 krijgen ouders minimaal een derde van de kinderopvangkosten vergoed. Per saldo krijgen de laagste inkomens 94% van de kosten vergoed en de hoogste inkomens 33%. Afhankelijk van onder meer het inkomen en het aantal dagen opvang gaan ouders er volgend jaar tussen enkele tientjes en ruim € 900 op vooruit.
Daarnaast verhoogt het kabinet ook de maximaal te vergoeden uurprijzen voor de dagopvang, de buitenschoolse opvang en de gastouderopvang. Ouders krijgen voor het bedrag boven de maximum uurprijs geen kinderopvangtoeslag.
Kinderopvangtoeslag
De kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming voor werkende ouders met jonge kinderen die naar de kinderopvang gaan. De overheid draagt bij aan de kosten van kinderopvang. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van de hoogte van het inkomen van de ouders, het aantal kinderen en de soort opvang.

Met vriendelijke groet, Monique Marx