Nieuwsbrief Augustus 2016,

 

Het is zoals altijd weer een leuke maand om op terug te kijken, als eerste hebben wij onze tuin nog veiliger gemaakt door het voetpad te voorzien van veilige rubberen tuintegels.     download Natuurlijk hadden wij ook een aantal zonnige dagen waar wij gezellig met water hebben gespeeld, wij hebben geen badje opgezet omdat ik het geen veilig idee vindt om een badje op te zetten en hier onnodige risico’s mee te lopen. Maar ondanks dat hebben wij toch veel waterpret gehad.

                  

 

Zomerfeest Gastouder Monique,

 

Wij hebben dit jaar een zomerfeest georganiseerd voor vraagkinderen en vraagouders, de vraagkinderen mochten vriendjes meenemen en zo leuk inderdaad er waren een aantal vriendjes en vriendinnetjes mee, er kwamen zelfs oud vraagkinderen.                     Ontzettend gezellig vonden wij dit en ook de vraagkinderen en ouders kijken op een ontzettende leuke dag terug, natuurlijk hadden wij ook fantastisch weer. Het springkussen wat wij gehuurd hadden werd dan ook met veel enthousiasme ontvangen, de suikerspinmachine was even een handigheidje maar wat hebben de kinderen gesmuld. Ik wil de mama van Y… en de mama van L…… bedanken die als verassing cupe cakejes en loempiaatjes hadden meegenomen. Volgend jaar gaan wij zeker dit feest weer organiseren.

IMG 20160829 WA0011              

 

 

Dit was een kleine impressie van de maand Augustus, op de facebooksite van Gastouder Monique is er ook te zien wat wij de maand Augustus hebben gedaan, op deze facebooksite staan de dagelijkse avonturen van de vraagkinderen die bij Gastouder Monique in de kinderopvang zitten.

 

 

 

 

 

 

 

Zindelijk.

 

Na een kleine week oefenen bij Gastouder Monique en natuurlijk bij Mama mogen wij met trots zeggen dat J….. zindelijk is.

Nog wat info over zindelijkheid training: 18 maanden 

De meeste kinderen kunnen na 18 maanden lichamelijk hun plas ophouden. Helaas weten ze dit zelf nog niet en denken ze er nog lang niet altijd aan.

24 tot 36 maanden

Tussen het tweede en het derde jaar leert je kindje om de plas en poep overdag op te houden. Je kindje weet nu dat hij of zij naar het toilet moet en blijft overdag dus droog

36 tot 72 maanden

Je kindje leert nu ook om 's nachts droog te blijven en heeft geen luier meer nodig!

Maar…

Zoals we al eerder aangaven zijn dit slecht richtlijnen en kan de praktijk er helemaal anders uitzien. Ook kan het voorkomen dat je kindje een terugval krijgt. Dit kan allerlei oorzaken hebben, zoals een veranderende omgeving of spanningen. Wij raden je aan om in alle gevallen geduld te hebben. Je kindje moet de tijd krijgen om zindelijk te worden en zal daar op een gegeven moment zeker klaar voor zijn. 

(bron www.luierinfo.nl)baby op de wc 750xn

                                  

suggesties

Dit was de nieuwsbrief van deze maand, tot de volgende nieuwsbrief.

Mochten er nog vragen of ideetjes zijn voor de nieuwsbrief dan horen we het graag , dat kan tijdens breng en of haalmoment, of via de app of stuur een e mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Met vriendelijke groet, Monique Marx